woensdag 17 maart 2010

Een energieke ochtend achter de rug


Vanochtend aan het aanrecht zag ik een pluk stof liggen. Precies onder een gat dat vanaf het plafond komt. Echt zo'n stofnestje, en ja dag...even wakker worden, maar ik weet wat het betekent..muizen. Zit ik te genieten van mijn bak koffie grgrgrkrkrkr tik tik...stil en dat een paar keer achter elkaar, maar ik zag niets. Even gekeken of er mezen in de vogelhuisjes zaten dat maakt precies zo'n geluid, maar nee hoor. Vaders was inmiddels ook uit bed, ik zeg nee hoor niks buiten, en weer dat geluid en toch zag ik het, achter een schilderij een muis... owkee en nu.
Stofzuiger erbij, en vaders op de stoel. En ik was de tomtom nee naar beneden, links ow kijk daar gaat ie....mijn vader op zijn knieën door de woonkamer, nee ik heb er geen foto van. Na een muizenjacht waarbij de muis ons te snel af was...maar even een pauze ik zag m echt niet meer. En toen ineens, hoor ik weer het geluid. Stofzuiger gepakt en ik zag een staartje, maar precies achter een stapel papier, en de muur....ik de buis er tegen aan, muis de andere kant op, ik ook die kant, na een paar keer was het raak, blobblub weg muis. De stofzuiger heeft nog een lange tijd aangestaan. Ik heb het hele aanrecht geschrobt, en keer 10 minuten later weer terug, en ja hoor weer een keutel. Dus de stofzuiger staan weer klaar. Inmiddels heb ik een ghostbuster deuntje in mijn hoofd, en heb ik hier hele dikke handschoenen liggen, want no way dat ik een kast met zoetigheid ga uitmesten en schoonmaken, zonder handschoenen. Ik ben niet echt bang voor muizen, maar ik houd van geen enkel klein beestje en al helemaal niet als ze ook zo enorm snel zijn. Dus nu staat er onder het gat een emmer, met kokend water en bleek...straks komt er gif aan...
Ik laat na deze ochtend het huishouden ook lekker voor wat het is en ga straks aan de scrap, maar eerst even boenen, maar wassen draaien en strijken stel ik lekker uit.
Mijn kaartje is wederom van restjes, ik bewaar tegenwoordig ook restjes van lintjes.
Ik ben niet religieus maar ik vind de plaatjes wel erg mooi, zo ook deze.
Een fijne dag iedereen!

19 opmerkingen:

m@deliefjuh zei

hahh wat een verhaal! maar ja als er 1 muis is... van die korrels kopen bij de drogist. die nemen ze mee naar hun nest. en dan gaat het hele nest gelijk dood. nou sterkte meid.

je kaart is weer reuze!

groetjes maritne

*fauve* zei

Aweeeee zo zielig haha
Maar ja muizen is ook geen optie!
Ik hoop dat je er snel van af bent.

Super mooi kaartje,ik vind de afbeelding prachtig!

Monique zei

Haha...Dora als de muizenvanger van Alkmaar ;-)

Maar serieus, ik zou ook even van die gifkorrels kopen als ik jou was.

Je kaartje is trouwens weer prachtig!

Ellen zei

Haha, Dora, wat een verhaal weer....
Prachtige kaart trouwens ook!

Groetjes Ellen

Jolanda zei

Hahahaha Ik had jullie wel bezig willen zien. Wij hadden vroeger een kat die muizen mee naar huis nam en ze, als ermee was uitgespeeld, gewoon liet wandelen.
Voor die gelegenheid heb ik een muisvriendelijke val gekocht (het was gelukkig zon- en feestdagenwerk dat Ferrari ze liet lopen). Voor een muis heb ik echter moeten uitwijken naar gif (daar ben ik eigenlijk op tegen) want die was onze val te slim af en heeft gedurende zijn verblijf bij ons van iets meer dan een week aan de bedrading van Dick's gereedschap geknabbeld.

Je kaartje is weer een plaatje. Echt heel mooi gedaan weer.

Succes met je mui(s)(zen), mouse buster.

Toodles,
Jo xoxo

Julie Tucker-Wolek zei

i would freak out if i saw a mouse!!! eeeeeeeekkkkkkk!!!! scared to death!!! lol!! i loveeeeeeeeeeeeeeee the card...the angel tag is beautiful! :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Ria zei

Dora is in te huren als mousebuster ;) Ik moest zoo lachen om je verhaal meis...niet dat je een muis in huis had hoor..maar gewoon het gehele plaatje :D Hopelijk ben je er vanaf en zijn er geen nestjes :(

~amy~ zei

Oh man, if I saw a mouse you'd here me scream....love your card!

Laurel zei

So pretty!

Willeke zei

hahaha ik zie je al rennen met de stofzuiger.

je jaartje is weer mooi!

Danielle zei

Haha, en dat op de vroege morgen. Bij mij helpen de gewone houten valletjes erg goed tegen de muizen. Helaas niet muisvriendelijk...Gifkorrels daar aten ze wel van maar ze bleven vrolijk lopen...

Alexandra zei

Prachtige kaart Dora, bah muizen, dat is niet fijn, hopelijk ben je er snel van af.
Succes met de muizenjacht.

Angèle zei

Oh Dora! Ik kom in opstand! Maar ik kan het ook wel begrijpen;)

Prachtig kaartje weer!

Ingen zei

Pfff zeker een enerverende ochtend! Je kaart is weer helemaal schattig. Dat parel draadje is mooi.

yyam zei

What a story Dora! :)

I love this card! It's beautiful! :)

Anita zei

Dora ik moest wel lachen om je verhaal en kene het probleem wel hoor. Hebben wij 'vroeger' ook ooit eens last van gehad. Ik moeet er niks van hebben van die snelle grijze dingen, jakkie!
Succes muizenvangster....!

Gr. Anita

Liszha zei

Ha,ha,ha, ik zie het tafereel al voor me maar vind het wel zielig voor dat arme muisje.........ik vind ze altijd zo'n lief koppie hebben!
Geweldig lief kaartje weer!
Liefs Lisette

Lenet zei

hahahhhaa OOO Dora ik zie het helemaal voor en zelf absoluut niet bang voor die kleine beestjes.
us dat maakt het hele beeld nog grappiger. Nou ja je kaart is in iedergeval weer prachtig.

* Daniëlle * zei

Brrr... ik hou ook helemaal niet van muizen!