donderdag 11 februari 2010

Voor een speciale dame


Op het moment dat mijn moeder naar huis mocht omdat het ziekenhuis niets meer kon betekenen voor haar kregen wij een thuishulp. Een hele lieve dame.
Een dame die ons niet alleen het werk in huis afnam maar ook momenten van rust bracht in alle hectiek. Ze kon nog meer, zo toverde ze af en toe een lach op de gezichten hoe vervelend die periode ook was. Twee jonge meiden die hun moeder steeds meer zagen afzwakken, en een vader die het op sommige momenten ook niet meer wist. Een vader die de volledige zorg moest nemen voor twee jonge meiden in huis, en dan nog een dochter uit huis. En dan zijn eigen verdriet. Ze was dus ook op emotioneel vlak een steun. Een tijdje geleden ben ik haar tegen gekomen en ik heb meteen haar adres gevraagd. Het eerste idee was haar een kaart te sturen, maar geen tekstje op de kaart zou kunnen vertellen wat ik haar zou willen zeggen. Dus heb ik een envelop gemaakt, en hierin komt een brief, een brief waarin ik haar bedank. Hoe raar dat nu ook mag klinken, maar ze is ondanks dat ik haar al jaren niet had gezien nog steeds een belangrijk persoon voor mij.
Liefs Dora

24 opmerkingen:

yyam zei

Stunning work Dora! Look at all the fine details and layers! :) Love them all...I really should start inking my paper edges..lol..:)

Trudy zei

Geweldig Dora!!
Groetjes Trudy

Sandra zei

Wat een ontzettend lief gebaar! En je envelop is zo ontzettend mooi geworden! Ik weet zeker dat deze dame het enorm gaat waarderen!

Groetjes,
Sandra

Lenet zei

Helemaal absoluut prachtig!!

Floortje zei

Lieve Dora, wat kun jij toch prachtig schrijven! Ik denk omdat het bij jou altijd recht uit het hart komt. Je envelop is prachtig en ik vind dat je een heel mooi gebaar maakt naar de dame in kwestie! X Floortje

Julie Tucker-Wolek zei

that is soooooooooooooooooo wonderful for u to do dora!!!! beautiful card u are sending!!! gorgeous! :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

merryheart2 zei

oh Dora. i love the envelope and card. what a sad but sweet story.

Laurel zei

Stunning! I am loving hemp and jute these days.

ScrapEnjoy zei

Doortje (hihi) je weet hoe ik dat bedoel he??? maar als ik op jouw blog kom, dan valt altijd mijn mond open, te eerste je schitterende creatie's en ten tweede, je verhaal dat je erbij schrijft.....altijd met zoveel gevoel, ik lees het graag, geweldig meis jij zou een boek kunnen schrijven.

lieve groet Lilian

Marley zei

Prachtig gemaakt Dora, een mooi verhaal heb je geschreven.. hier zal deze dame erg blij mee zijn, lief dat je haar zo bedankt na al die jaren!! xx Marley

Riet zei

SCHITTERENDDDDD Dora,prachtig papier en details.
Dit zal echt waarderen,en heel mooi vinden.

Liefs Riet.x

~amy~ zei

gorgeous dora!!

Maureen zei

Ik ben er een beetje stil van Dora; wat ontzettend mooi en ik weet zeker dat je ook de dame in kwestie haar hart raakt!

Greetz,
Maureen.

Monique zei

Mooie envelop Dora en wat een mooi verhaal erachter.

josajase zei

WAUW!!!!!! wat mooi!!!

Martha zei

Wat een prachtige kaart voor een lieve dame!!
Groetjes,
Martha

Sandra1968 zei

Een geweldig mooie kaart. En met je lieve brief erbij wordt dit vast en zeker zeer gewaardeerd.
Groetjes,
Sandra

Ilonka zei

helemaal geweldig Dora!! Heel stijlvol . En prachtige combinatie van je kleuren.

groetjes Ilonka

Angèle zei

Wat een mooi verhaal Dora! En geloof me deze thuishulp zal het zo op prijs stellen! Het lijkt een klein gebaar, maar is zo groots!
En dat is het mooie van kaartjes maken. Je kan een ander er zo blij mee maken!
Fijne crop morgen! Ik duim voor je!

Alexandra zei

Prachtige envelop en ik kan me voorstellen dat ondanks dat je haar al een tijd niet had gezien dat ze een belangrijk persoon blijft, ze heeft jullie tenslotte in de moeilijkste periode van je leven bijgestaan en zoiets vergeet je nooit meer.

Jolanda zei

Je hoeft mensen niet dagelijks te zien om voor ze te voelen. Dat blijkt maar weer...

Je kaart is in ieder geval weer prachtig geworden. Helemaal "you".

Toodles,
Jo xoxo

Nicky zei

zij heeft je begeleidt in het afscheid van je mama... dat blijft je leven lang bij je. dat is niet raar dora....

prachtig, prachtig die envelop. ik heb je groei in je werk gevolgd het afgelopen jaar en je bent jezelf overstegen... ik wou dat ik dat ook zo mooi kon!!

Ingen zei

Fijn he dat er zulke mensen bestaan. Wij hebben ook twee geweldige dames in huis gehad toen mijn tante heel ziek was en ze hebben een aantal hele fijne dingen voor mijn neefjes gedaan waardoor ze een eind op weg geholpen zijn met de verwerking van het overlijden van hun moeder. Heel bijzonder.

* Daniëlle * zei

Prachtige kaart voor een heel bijzonder mens! Lief dat je dat hebt gedaan.