zondag 9 mei 2010

Moederdag


Een dag waar we weinig aan deden. Ook aan vaderdag deden we niet veel. Ik vind overigens dat elke dag vader en moederdag moet zijn, dat je blij moet zijn met elkaar, genieten, en de dag plukken. Nu mijn moeder er niet meer is, over een paar dagen al 16 jaar niet meer, is deze dag een beladen dag. Een dag die nooit veel voorstelde is een dag geworden vol emoties. Vaak is het zelfs zo dat moederdag valt op de overlijdensdag van mijn moeder. Dit jaar niet, maar het maakt de dag daarom nog niet makkelijker. Na al die jaren zijn de tranen minder maar het verdriet neemt niet af. Hoe ouder ik word des te meer ik mij afvraag hoe het geweest zou zijn met mijn moeder erbij. Hoe zou dat zijn, ik geloof niet, maar mocht er iets zijn en mocht ze ons kunnen zien, dat hoop ik dat ze naar ons kijkt en lacht, en een soort van trots heeft. Wie weet?
De kaart hierboven is gemaakt voor een speciale dame die mijn blog elke dag bekijkt, deze dame is 75 jaar en scrapt nog niet zo lang. Ze heeft dat nog niet zo lang geleden ontdekt. Zij stuurde mij een email, om te vertellen hoe mooi ze mijn werk vindt. Ik heb haar adres gevraagd, en een pakket gemaakt, met vlinders, wat papier, lintjes en kantjes, bolletjeslint, roosjes etc. etc. En deze kaart erbij gedaan.
Het pakket is inmiddels gearriveerd, en ze was er blij mee. Dus ik kan de kaart plaatsen.
Ik plaats deze vandaag en waarom, omdat als je kijkt naar de tekst hierboven, het kan zo voorbij zijn, en daarom, geniet van alle dagen, schijnt de zon niet, zorg dat de dag straalt, gun iemand een lach die voorbij loopt, maak de dag mooi, dat kan je ook zelf doen, voor je het weet kan dat niet meer. Haal het beste uit elke dag.
Liefs Dora

16 opmerkingen:

Anja zei

Prachtiger had ik het niet kunnen verworden.Heel mooi hoe je dit verteld hebt.Ik heb mijn moeder gelukkig nog.Maar ben mijn vader net verloren en ik begrijp je verhaal zo goed.Toch wil ik je een fijne zondag wensen.
Lieve gr Anja;o)

Renate Milenkovic zei

Dora wat ben je toch een lieverd om die dame een pakketje te sturen.
Deze dag is altijd weer een rare dag, verdriet aan de ene kant en het geluk van mijn eigen meiden aan de andere kant. Maar mijn gedachten gaan vaak naar hoe het was en dat schenkt ook weer troost.
Ik denk aan je.

Groetjes,
Renate

yyam zei

How lovely that you made this lady such a special gift. Your creations are beautiful and you must have made her so happy! :)

Alexandra zei

Een pracht van een kaart, mooi zo dat opengescheurde en dan het andere papier e.d er weer uitkomt.
Wat een lief gebaar van je, voor die scrapdame.
Voor vandaag en voor over een paar dagen, heel veel sterkte.

Lenet zei

Wat ben je toch ook een lekker ding. echt weer iets voor jou om die dame dat te sturen. Super prachtig kaartje ook weer.Ik weet onder tussen eigenlijk ook niet meer hoe ik je werk moet noemen alles is even geweldig.
Sterkte vandaag.

fridel zei

ik kan mij voor stelen dat je zo denk alls het weer moeder dag is ik vind ook dat je altijd goed moet zijn voor je moeder mijn moeder is pas 86 jaar geworden en de jaren gaan nu echt tellen voor haar en de zorg voor haar is soms zwaar maar ik doe het toch omdat ik van haar hou en ze is het waard ik ben er nog zuinig op groetjes frieda

Ellen zei

Ik begrijp heel goed dat dit geen gemakkelijke dag voor je is Dora.
Ik wil je dan ook veel sterkte toewensen en hoop toch op een gezellige dag met je vader en zusje!
Je kaart is echt prachtig en het gebaar naar deze dame toe heel lief.

Groetjes Ellen

marja zei

wat lief om die dame zo'n mooie kaart en zo'n gaaf pakket te sturen!
en heel veel sterkte vandaag, kan me zo goed voorstellen hoe moeilijk zo'n dag blijft!
een knuffel van marja

Liszha zei

Niet alleen een prachtige kaart maar ook een prachtige tekst. En wat een ontzettende lieverd ben je toch dat je deze dame een pakketje stuurt.
Ik geloof wel dat de mensen die ons ontvallen zijn boven op ons wachten (ben niet kerkelijk) en ik geloof zeker dat je moeder heel trots naar beneden kijkt om te zien hoe lief jij voor deze mevrouw bent en hoe goed je je door het leven slaat!

Liefs Lisette

Laurel zei

How sweet of you! This is a gorgeous card, one of my favorites!

Ingen zei

Een dikke knuffel van mij op deze voor jou verdrietige dag.

Julie Tucker-Wolek zei

*sigh* this is just gorgeous Dora!! I loveeeeeeeeeeee the distressing! :):):):):):):):):):):):):):):):)

marenmat zei

Ik vind dat je een prachtige kaart met een prachtig gebaar hebt gemaakt. Kan me voorstellen dat het moeilijk blijft, en zeker op dagen als dit.
Ik moet toegeven dat ik het leven soms niet bewust leef en niet stil sta bij wat ik doe, maar dit drukt me weer even met de neus op de feiten.
Ik vind het heel mooi, dank je wel dat je dit wilde delen en ik wens je veel sterkte deze week. Ik weet zeker dat je moeder trots is als ze je zou zien, ik lees/ 'zie' tussen de regels door een ontzettende lieve, volwassen en getalenteerde vrouw!
Sterkte.

ScrapEnjoy zei

Lieve Doortje.....dit ben jij "uit den treure"
Wat lief van je, het kaartje is ook weer prachtig.
Lieffie ik weet precies wat je voelt vandaag, dit is voor mij de 1e Moederdag zonder mijn Moeder en het gemis wordt steeds erger.

Ben wel verwend door mijn dochter, want ja ik ben natuurlijk ook Moeder, maar het voelt nu wel anders.

Meissie denk aan je en een dikke knuffel.....xxx Lilian

Floortje zei

Wat heb je dat weer mooi recht uit het hart geschreven Dora! X Floortje

Wendy zei

Wat een prachtige kaart
En wat lief van jou om deze Dame zo'n leuk pakket met kaart te sturen.

Groetjes Wendy